Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Runon Jalmari

Klikkaa kuvat isommiksi :)

Perustiedot

Nimi: Runon Jalmari "Jalmari" Rotu: Suomenhevonen
Sukupuoli: Ori Väri: Rautias
Säkäkorkeus: 153cm Syntynyt: 01.05.2016, 2v
Kasvattaja: Runoratsut Omistaja: Bris VRL-14307
Painotus: Koulupainotus Koulutustaso: HeA
Rekisterinumero: VH00-000-0000 Meriitit: -

Luonne

Tulossa on.

Sukutaulu

Jalmarin suku on 1-polvinen

i. Kelmi-Jelmeri
Sh, 155cm
ii. Kassun Kelmeri evm iii. Jessen Kaspaari evm
iie. Enkerilla evm
ie. Matleena evm iei. Minni-Malviina evm
iee. Vilihuiskis evm
e. Suvilahden Lyyra KRJ-II
Sh, 150cm
ei. Julma-Justus evm eii. Julmistus evm
eie. Piivuon Fiona evm
ee. Suvilahden Lempi evm eei. Ryytinä evm
eee. Lemmikki evm

Sukuselvitys

ei. Julma-Justus oli nimestään huolimatta kaikkea muuta kuin julma. Hyväluonteinen ori asui suurimman osan iästään Keski-Suomessa pienellä yksityistallilla, jossa se vietti rauhallista pihattoelämää ruunaporukassa. Justuksella kisattiin muutamat helpon B:n koulukisat seuratasolla mutta pääosin se oli omistajansa varmajalkainen maastoratsu. Ori oltiin myös ajokoulutettu vaikka suvussa ei olekaan ravitaustaa. Justus astui elämänsä aikana vain kaksi tammaa, sillä se ei ollut erityisen nimekäs tai hyvärakenteinenkaan. Ori lopetettiin lopulta 18-vuotiaana vanhuuden mukanaan tuomiin vaivoihin.

ee. Suvilahden Lempi oli varmajalkainen ja luotettava tuntiratsu Suvilahden tallilla. Rauhallinen tamma oli monen pikkutytön suosikki, sillä Lellellä, kuten tammaa tuolloin kutsuttiin, oli todella tasaiset askellajit ja kaiken lisäksi se oli kiltti kuin mikä. Tallin oma kasvatti pääsi toimittamaan itsekin siitostamman virkaa kahdesti, mutta isäoreiksi valikoitui melko nimettömiä oreja jotka omistaja tunsi entuudestaan. Lempi jatkoi kahden varsansa jälkeen vielä hetken tuntikäytössä kunnes se myytiin eläkkeelle rauhalliseen yksityistalliin seurahevoseksi ja kevyeen maastoiluun. Lelle lopetettiin todella kunnioitettavassa 21-vuoden iässä sen mentyä lopulta vanhuuttaan niin huonoon kuntoon.

eii. Julmistus puolestaan oli jälkeläistään sisukkaampi tapaus ja varmasti nimensä veroinen hevonen. Sen tiedetään olleen todella hankala käsitellä, eikä kukaan uskaltanut nousta orin selkään mikäli se oli seissyt kahta päivää kauemmin liikuttamatta. Orilla oli kuitenkin loistava rakenne ja se oli kaikkiaan todella näyttävä hevonen. Niinpä tämä ensimmäiselle palkinnolle kantakirjattu ori astui elämänsä aikana useita tammoja. Lopulta omistaja kuitenkin kyllästyi orin hankalaan luonteeseen ja päätti ruunata Julmistuksen. Sen jälkeen ori rauhoittuikin siinä määrin, että sen kanssa pystyi tekemään rauhassa pitkiä kärrylenkkejä ja ratsastamaan ilman jatkuvaa putoamisen pelkoa. Hevosen elämä päättyi kuitenkin vain muutamia vuosia ruunauksen jälkeen sen telottua jalkansa tarhassa ja ori jouduttiin lopettamaan.

eie. Piivuon Fiona oli hyvin tavallinen Suomenhevonen niin luonteensa kuin ulkonäkönsä puolesta. Se eli lähes koko ikänsä pienen ratsastuskoulun yksityissiivessä ja toimi omistajansa niin kutsuttuna tätikuljettimena. Fiona oli jaloistaan pikkuvikainen ja näin ollen sen kanssa tehtiin lähinnä rauhallisia maastolenkkejä. Tamma oli kuitenkin niin hyväluonteinen että siitä haluttiin jättää myös muutama varsa, ja niin omistaja alkoi etsiä mahdollisimman hyvärakenteisia oreja. Komeista hunsvotti-oreista huolimatta Fiona oli itse niin tasainen ja järkkymätön, että myös varsoista tuli todella helppohoitoisia ja helposti käsiteltäviä. Jalkojen rakenneviat eivät onneksi periytyneet.

eei. Ryytinä oli varsinainen tukkajumala. Näyttävä ori oli myös todella osaava ja hyväliikkeinen ja sen kanssa kilpailtiin menestyksekkäästi koulua kansallisella tasolla helpon A:n luokissa. Ori oli luonnollisesti kysytty nimi Suomenhevoskasvattajien keskuudessa ja kaikkiaan Ryytinä jättikin jälkeensä 29 jälkeläistä. Luonteeltaan ori oli kuitenkin niin eloisa ja vauhdikas, että se vaati määrätietoisen ja hevosen tavat tuntevan käsittelijän. Ryytinän tiedetään olleen myös melkoinen kahlekuningas, sillä se räpelsi solmut usein hetkessä auki, mikäli jäi vähemmälle huomiolle. Orin elämä päättyi lopulta traagisesti sen sotkeuduttua huolimattomasti solmittuun riimunnaruun kuljetuksen aikana. Ryytinä katkaisi jalkansa ja se jouduttiin lopettamaan kisamatkalla välittömästi.

ee. Lemminki toimi koko ikänsä vain siitostammana. Tammaa ei taidettu koskaan edes ratsuttaa loppuun asti, ja kun Lemminki muutti Suvilahteen, se sai jatkaa puhtaasti jalostuskäytössä. Tamma sai kuitenkin asua suuressa pihattolaumassa jossa se tuntui saavan myös tarpeeksi liikuntaa, tarhan ollessa suuri ja vaihtelevapohjainen. Kun Lemmikin koulutus oli jäänyt kuitenkin niin pahasti kesken, omistaja halusi astuttaa sen mahdollisimman hyväliikkeisillä ja osaavilla oreilla. Tamma jättikin lopulta jälkeensä myös muutamia kansallisella tasolla pärjänneitä varsoja. Kahdeksan varsan jälkeen Lemminki menehtyi kuitenkin valitettavasti kaviokuumeeseen.

Jälkeläiset

Jalmari ei ole jalostuskäytössä.

Kilpailutulokset

KRJ - Kouluratsastus - 0 sijoitusta, joista 0 on voittoja

00.00.0000 - Talli Tallinen - Helppo A - 0/00

Valmennukset & Päiväkirja

Ei vielä merkintöjä.

Tekijänoikeudet

Kuvat: VRL-01080

©2019 Kiribati - suntuubi.com